Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump mluvil o zmanipulovaných volbách, Mike Pence musel výrok vysvětlovat

Donald Trump láká voliče
Donald Trump láká voliče
Foto: YouTube

Washington - Donald Trump se v sobotu vyjádřil v tom smyslu, že hlasování 8. listopadu bude nespravedlivé a zmanipulované. Mike Pence, který kandiduje na viceprezidenta, se dnes pokusil výrok vysvětlit.

"Volby jsou zmanipulované zkorumpovanými médii, která šíří zcela falešná obvinění a hrubé lži ve snaze prosadit její (Hillary Clintonové) zvolení," řekl Trump v sobotu v reakci na sérii obvinění z nemravného chování, která proti němu vzneslo už několik žen.

Pence dnes v rozhovoru pro stanici NBC voličům slíbil, že oba politici výsledky voleb "rozhodně přijmou" jako vůli amerických občanů.

Dále řekl, že americká demokracie se vyznačuje tradicí pokojného předávání moci. Upozornil ale, že americké volby "jsou vždycky docela drsné". Také obvinil média ze "zjevného překrucování". Řekl, že právě toto překrucování je důvodem Trumpových výroků o manipulaci voleb.

Témata:  Donald Trump Mike Pence USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy