Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dánsko a Švédsko ukázaly nový systém proti uprchlíkům

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Kodaň, Stockholm - Dánsko a Švédsko bojují proti nelegálním uprchlíkům. Obě země spojuje slavný Öresundský most/tunel a policie v únoru zadržela 25 lidí, kteří se přes něj snažili přejít a došlo tak na nová opatření.

Dánská policie únovru zadržela 25 lidí, kteří se přes Öresundský most/tunel snažili dostat z Kodaně do Malmö. 20 z nich v Dánsku žádalo o azyl, informoval o tom server News Öresund.

Tato cesta je přitom velmi riskantní, povolená rychlost aut je zde 90 km/hod. I během března zaznamenala podle deníku Local policie chodce na této dálnici, avšak konkrétně není známo, kolik lidí se o danou cestu pokusilo.

Nově proto na mostě dánská policie instalovala tepelné sezory, které jim mají pomoci vystopovat případné migranty. Přístup mají také ke kamerám, které mají monitorovat nezákoné aktivity. Nedávné zpřísnění kontrol na hranicích prý pomohlo snížit počet žadatelů.

Témata:  Dánsko Švédsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.