Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump a Cruz svými názory pomáhají demokratům, říká Obama

Manželé Obamovi v Praze
Manželé Obamovi v Praze
Foto: Mediafax

San Francisco - Radikální názory na imigraci či otázky národní bezpečnosti. Tím podle amerického prezidenta Baracka Obamy prokazují republikánští kandidáti na prezidenta USA Donald Trump a Ted Cruz Demokratické straně laskavost.

"Vlastně si myslím, že nám Donald Trump a Ted Cruz prokázali laskavost," uvedl Obama s odkazem na výroky kandidátů na prezidentský úřad na adresu muslimů či Mexičanů.

Způsobem vedení svých kampaní oba uchazeči o křeslo v Bílém domě podle něj zklamali i vedení Republikánské strany, o jejíž nominaci do volebního klání usilují. Trump ale podle Obamy pouze odhalil extrémní názory, které část republikánů zastává už řadu let.

"Za deset měsíců už nebudu prezidentem Spojených států. Ale za deset měsíců budu - v rozporu s tím, co si myslí pan Trump - stále občanem USA," řekl podle agentury Reuters Obama.

Témata:  Barack Obama Donald Trump Ted Cruz

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.