Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké volby jsou zmanipulované, tvrdí ruské státní televize

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Moskva - Podle listu The Moscow Times ruské státní televizní kanály věří, že volby v USA jsou zmanipulované penězi z účtů demokratické kandidátky Hillary Clintonové.

Moderátor televizní stanice Rossija 24 Dmitrij Kiseljov nedávno osočil americká média z toho, že manipulují prezidentskou kampaní. Citoval republikána Donalda Trumpa, že výsledky voleb budou zfalšované. Divákům přehrál videonahrávku, ve které Trump kritizuje podle něj neupřímná média.

Kiseljov také řekl, že do USA nebyli vpuštěni mezinárodní volební pozorovatelé, "především ti z Ruska". Nezmínil se ale, že americké ministerstvo zahraničních věcí dovolí volebním pozorovatelům z OBSE volby monitorovat. Rusko, které si přálo vlastní monitorovací misi, se nabídky spolupracovat s OBSE zřeklo.

Moderátor státní stanice První kanál dal otevřeně najevo, že podporuje Trumpa. Fotografii Clintonové přitom doprovázela písnička s tématikou volebních podvodů. Přednášku o lobbistech a jejich vlivu na volby zakončila informace o tom, že Trumpovi se dá důvěřovat, protože peníze nepotřebuje, uzavřely The Moscow Times.

Témata:  Rusko Donald Trump Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy