Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dům hrůzy? Německý pár týral ženy, dvě zemřely

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Soud v německém Paderbornu dnes začal projednávat případ partnerského páru Angeliky W. (47) a Wilfried W. (46). Rozvedení manželé čelí obžalobě z týrání přinejmenším osmi žen. Dvě z nich útrapy nepřežily.

Proces, o kterém německá média informují pod označením "Dům hrůzy v Höxteru" a v němž obžalovaným hrozí mnohaleté tresty vězení, zřejmě neskončí dříve než v březnu příštího roku.

Bývalí manželé lákali ženy do svého domu v obci Höxter-Bosseborn v Severním Porýní-Vestfálsku prostřednictvím inzerátů na seznámení. Nejprve si získali jejich důvěru, ale pak je začali týrat. Podle lékařů jde o případ motivový zejména snahou získat pocit nadvlády a moci.

Obžalovací spis má přes 3000 stran a pár viní ze dvou vražd z nedbalosti. Angelika W. je kromě toho obžalována z jednoho pokusu o vraždu a pěti případů těžkého ublížení na těle. Wilfried W. je obžalován ze 30 případů těžkého ublížení na těle.

Obžalovaní na policii vypověděli, že tělo 33leté ženy, která útrapám podlehla v roce 2014, nejprve uložili do mrazáku, a pak postupně po kouskách spálili v kamnech.

O rok a půl později, letos v dubnu, zemřela 41letá žena, kterou se pár na poslední chvíli snažil převézt do Dolního Saska, odkud pocházela. Po cestě měl ale nehodu a kvůli zhoršujícímu se stavu ženy zavolal záchranku. Týraná zemřela dvě hodiny po převozu do nemocnice. Její smrt úřady na celý případ upozornila.

Trýznění zahrnovalo mimo jiné připoutávání k topnému tělesu, bití, kopání i rvaní vlasů. Policie vyšetřuje i jedno možné znásilnění. Desítky policistů se zatím dopátraly osmi postižených žen, ale vyšetřování pokračuje a je možné, že se ukáže, že týraných bylo víc.

Témata:  Německo týrání

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy