Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci z Calais se přesunuli do Paříže

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto YouTube

Paříž - Řada migrantů z provizorního tábořiště nedaleko severofrancouzského města Calais se od začátku týdne, kdy začala evakuace tábora přezdívaného Džungle, přemístila do Paříže.

Podél živých bulvárů a kanálu v severovýchodní části metropole postavili migranti stovky stanů. Přítomnost migrantů v této pařížské oblasti není ničím novým, jejich počet ale v minulých dnech výrazně vzrostl, řekla dnes agentuře Reuters zástupkyně pařížského starosty pro bezpečnostní otázky Colombe Brosselová.

"Zaznamenali jsme velký nárůst (počtu migrantů) od začátku týdne. Za poslední dva dny naše týmy napočítaly 40 až 50 nových stanů," řekla Brosselová. Jak dodala, je jich tam nyní celkem 700 až 750.

Znamená to, že v současnosti přespává v dané oblasti v provizorních přístřešcích kolem 2000 až 2500 osob, zatímco ještě před pár dny jich bylo zhruba 1500. Migranti většinou uvádějí, že pocházejí ze Súdánu.

"Nejde o velkou početní explozi, je to ale jasný nárůst. Někteří z nich jsou z Calais, jiní z dalších míst," uvedla Brosselová.

Témata:  Francie uprchlíci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy