Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Tchaj-wanu demonstrovaly desetitisíce lidí, bojovali za práva gayů

Homosexuálové
Homosexuálové
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Tchaj-pej - V tchajwanské metropoli se dnes demonstrovalo za práva homosexuálů. Desítky tisíc lidí žádaly vládu, aby uzákonila svazky osob stejného pohlaví.

Demonstranti oblečení v barevných kostýmech, kteří drželi v rukou duhové vlajky, prošli před budovou prezidentského paláce.

Tchaj-wan je mnohem liberálnější než většina zemí v Asii, pokud jde o práva členů komunity LGBT. Legalizace homosexuálních sňatků se ale zatím v této zemi zásadně neposunula.

Tchajwanský parlament má už pět měsíců pod kontrolou Demokratická pokroková strana (DPP), která je považována za příznivce homosexuální komunity.

"Výzva po rovnoprávnosti v manželství zaznívá nyní silněji než loni," řekla jedna z místních obyvatelek Corinne Čch'-angová. "Doufáme, že manželství osob stejného pohlaví bude možné co nejdříve, takže naše dítě už bude moci mít legálně dvě matky," dodala.

Témata:  Tchaj-Wan homosexuálové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy