Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump terčem posměchu. Novináři se přes twitter pustili do miliardáře

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Vyhrocenou atmoséfru před prezidentskými volbami v USA dokládá i lavina příspěvků na twitteru, které zesměšňují kandidáta republikánů Donalda Trumpa.

"Celý národ už si od jisté osoby potřebuje odpočinout," napsal na svém účtu Michael Hirsh, celostátní editor časopisu Politico. Příspěvek pod hashtagem "už aby byl konec" zveřejnil minulý týden poté, co mu jeden z kolegů řekl, že je vyčerpán psaním zpráv o Trumpovi.

Další ironický příspěvek přišel od jiného Hirschova kolegy Bena Whitea. Slovem "scampaign" (od angl. "scamp" a "campaign", "uličník" a "kampaň") komentoval zprávu, podle které Trump za peníze dárců koupil vydání jedné ze svých knih v hodnotě téměř 300 tisíc dolarů.

Od novinářů ve zpravodajství se obecně očekává odstup od zpracovávaných témat. Prostředky jako twitter však ideál vyváženého zpravodajství zkomplikovaly. "Mezi novinářem a příjemcem zde nestojí překážka v podobě editora," napsal deník The Washington Post.

Ten svým zaměstnancům doporučuje vyvarovat se vulgarismů a vyostřených názorových výměn se čtenáři. Agentura AP vyžaduje, aby zaměstnanci "v žádném veřejném prostředí neuváděli své názory na sporná společenská témata".

Někteří novináři považují podobné výroky za opodstatněné vzhledem k tomu, jaký postoj vůči nim Donald Trump ve své kampani zaujal. Mediální analytik a podle vlastních slov zdrženlivý stoupenec Trumpa Tim Graham však vidí v těchto postupech nebezpečí: "Každý takovýto tweet jen živí představu, že média jsou nástrojem liberálů."

Témata:  Donald Trump X (dříve Twitter) novináři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy