Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: V Alabamě vybuchl ropovod, jeden mrtvý a sedm zraněných

V Alabamě explodoval ropovod, jeden mrtvý a sedm zraněných
V Alabamě explodoval ropovod, jeden mrtvý a sedm zraněných
Foto: YouTube

Washington - Při pondělním výbuchu ropovodu v americkém státě Alabama zemřel jeden člověk a sedm lidí utrpělo zranění. Po explozi vypukl pořár a úřady musely evakuovat lidi v okruhu pěti kilometrů.

K explozi zařízení společnosti Colonial Pipeline došlo ve venkovské oblasti státu na jihovýchodě USA, kde z problematického potrubí unikla ropa už v září, což způsobilo nedostatek cenné suroviny v jižní části USA. Potrubí zásobuje palivem přes 50 milionů lidí.

Ropa začala hořet ve chvíli, kdy dělníci narazili do potrubí rypadlem. "Je tu mohutný sloup dýmu, rozsáhlý požár," uvedl Jeff Hartley z úřadu šerifa místního okresu Shelby. Není jisté, kdy se budou moci evakuovaní lidé vrátit domů.

Jeden člověk zemřel přímo na místě a dva vážně zraněné vrtulníky dopravily do nemocnic. Poraněno bylo i dalších pět lidí.

Témata:  ropa exploze USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy