Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet zločinů spáchaných migranty rapidně přibývá. Neberou nás vážně, zlobí se německá policie

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín – Německo čelí kvůli migrační politice Angely Merkelové doslova katastrofě. Vyplývá to z nově zveřejněné zprávy Spolkového kriminálního úřadu (BKA). Během prvních šesti měsíců roku 2016 přistěhovalci spáchali podle dokumentu 142,500 trestných činů.

Deník Bild před několika měsíci uvedl, že v roce 2015 spáchali migranti 208,344 trestných činů. Toto číslo představuje nárůst o 80 % v porovnání s rokem předchozím. Denně se tak v průměru nově příchozí dopustili 570 trestných činů. Soeren Kern z organizace Gatestone Institute však uvádí, že skutečný počet trestných činů je mnohem vyšší, protože tyto statistiky pocházející od Spolkového kriminálního úřadu (BKA) zahrnují jen vyřešené případy.

Jak píše server Express, letos zatím došlo k 142,500 trestným činům způsobeným migranty. V přepočtu to je 780 případů denně. Oproti roku 2015 tak došlo k dalšímu nárůstu o dalších 40 %. Opět jde jen o ty zločiny, kde byl podezřelý dopaden. K nárůstu došlo snad ve všech oblastech od násilné trestné činnosti, včetně znásilnění a sexuálního a fyzického napadení, přes útoky nožem, vniknutí do domů, loupeže, vloupání, až po obchodování s drogami.

Analýza Gatestone Institute uvádí, že německé úřady většinu trestných činů bagatelizují, zřejmě kvůli tomu, aby zabránily nárůstu protiuprchlických nálad. „Materiály BKA například uvádí, že většinu trestných činů tvoří přestupky, jako je jízda na černo v hromadné dopravě. Podle úřadů se tak jedná o izolované incidenty, které nejsou součástí celonárodního problému," uvádí analýza. S těmito závěry ale její autor Soeren Kern nesouhlasí a poukazuje, že se bezpečnostní situace v zemi brzy může vymknout kontrole.

Policista Freddi Lohse z německé jednotky v Hamburku tvrdí, že mnoho pachatelů z řad migrantů považuje německý soudní systém za shovívavý, což je povzbuzuje v delikventním chování, uvádí se ve zprávě. „Jsou zvyklí na tvrdší následky v jejich domovských zemích. Nás vůbec nerespektují," varuje Lohse.

Jeho kolegyně z řad policie uvádí, že strážníci jsou terčem útoku migrantů, kteří považují tamní soudy za „vtip". V nové knize policistka Tania Kambouriová například píše: „Po celé týdny, měsíce a roky jsem si všímala, že muslimové, většinou mladí muži, nemají ani minimální úroveň respektu k policii. Když jsme hlídkovali v ulicích, byli jsme mladými muslimy slovně napadáni."

Zpráva BKA dále uvádí: „Rostoucí pocit bezpráví dokládá také průzkum společnost YouGov z 24. října, který zjistil, že 68 procent Němců věří, že bezpečnost v zemi se během několika posledních letech zhoršila. Téměř 70 procent respondentů uvedlo, že se bojí o svůj život a majetek při pohybu na německých nádražích a podchodech, zatímco 63 procent necítí bezpečně při velkých veřejných akcích."

Témata:  Německo uprchlíci policie Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy