Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův tým ožil díky problémům Clintonové, ve 13 státech zahájí ofenzívní kampaň

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Pixabay

Washington – Podle agentury AP je volební štáb Donalda Trumpa povzbuzen znovu oživen kauzou elektronické pošty Hillary Clintonové. Trump také smazal několik bodů z náskoku jeho soupeřky.

Do voleb amerického prezidenta zbývají už jen dny. Poslední předvolební týden se hodlá Trumpův tým věnovat ofenzívní kampani ve třinácti amerických státech.

Tábor demokratické kandidátky Clintonové v minulých dnech zaskočila zpráva FBI o nálezu nového balíku elektronické pošty, kterou bývalá ministryně zahraničí odesílala oproti pravidlům ze svého soukromého poštovního účtu.

I když červencové vyšetřování obdobného prohřešku skončilo jen pokáráním, nikoli žalobou, kauza otevřená krátce před volbami vyvolala mezi demokraty šok a mezi republikány novou naději.

Podle průzkumů republikán smazal několik procent ze ztráty na svou soupeřku a šance hodlá dál využít. V posledních sedmi dnech před hlasováním podle AP vynaloží 25 milionů dolarů (610 milionů korun) na reklamu v Michiganu, Novém Mexiku a dalších jedenácti státech. Mnohé z nich jsou tradiční baštou demokratů.

V předčasném hlasování už odvolilo 23 milionů Američanů, mezi nimi i republikánský šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Dnes oznámil, že volil Trumpa, přestože podpora republikánského kandidáta byla z jeho strany víc než vlažná.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy