Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střet mezi migranty a extrémisty v saském Budyšíně. Vzduchem létaly kameny

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Budyšín - Mladí migranti a příslušníci německé ultrapravice se dnes opět střetli v saském městě Budyšín (Bautzen), nedaleko od severních hranic ČR. Konflikty se ale obešly bez zranění.

Policie popřela, že by se v Budyšíně konal nenávistný hon na migranty. Na náměstí ale vznikla nebezpečná situace, když se v úterý večer uprchlíci stali terčem výhrůžek a útoků kameny.

Ve městě prý tři mladé žadatele o azyl a dvě místní ženy ohrožovala skupina osmi mužů. Dva z nich na migranty mířili předmětem podobným pistoli, uvedli na policii svědci, podle kterých muži patřili ke krajní pravici.

Strážci zákona během vyšetřování zkontrolovali řadu osob i aut v okolí místa činu. Jako podezřelý byl identifikován 29letý zdrogovaný muž, u kterého se našla poplašná pistole. Policie také vzala dočasně do vazby 20letého uprchlíka, který prý napadl 19letého Němce.

Na náměstí v Budyšíně se odehrály střety mezi desítkami mladých imigrantů a pravicových radikálů už v polovině září. S násilnostmi tehdy začali podnapilí uprchlíci, které předtím pravicoví radikálové slovně provokovali.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy