Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž při protestech v Americe prořízl hasičům hadici, dostal pokutu milion dolarů

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Baltimore (USA) - Američan Gregory Butler (22) při loňských protestech proti údajnému policejnímu násilí na černoších prořízl hasičskou hadici. Soud ve státě Maryland mu za to ve čtvrtek vyměřil pokutu milion dolarů.

Muž dostal také tříletý podmínečný trest a 250 hodin veřejně prospěšných prací. Butler se přiznal, že během jedné z vyhrocených chvil ve městě Baltimore, kdy někteří protestující sahali k násilnostem, dvakrát řízl do hadice hasičů zasahujících u požáru jednoho z místních obchodů s léky.

Protože pachatel není zámožný, povolil mu soudce splácet částku po sto dolarech měsíčně během tříleté podmínky. Pokud nebude splácet, poruší tím podmínku a půjde do vězení. Pokud bude tři roky platit, výše dalších splátek se bude odvíjet od jeho finančních možností, uvedl soud.

Loňské protesty vypukly při pohřbu černocha Freddieho Graye, který zemřel za nejasných okolností při převozu do vazby policejním vozem.

Témata:  demonstrace v USA zabití černochů americkými policisty soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy