Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bodle časopisu Forbes je nejbohatším Slovákem stále Andrej Babiš

Tisk, Forbes
Tisk, Forbes
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Podle slovenské edice časopisu Forbes zůstává nejbohatším mužem SR český ministr financí Andrej Babiš, rodák z Bratislavy. Jeho majterek dosahuje výše 2,59 miliardy eur (70 miliard Kč), což proti loňsku představuje nárůst o téměř deset procent.

Za Babišem skončil až s odstupem spoluzakladatel developerské skupiny HB Reavis Ivan Chrenko, jehož majetek Forbes vyčíslil na 1,02 miliardy eur (27,5 miliardy Kč).

Za ním se umístil spolumajitel finanční skupiny Penta Jaroslav Haščák s majetkem 630 milionů eur (17 miliard Kč).

"Celkový majetek 25 nejbohatších Slováků odhadujeme na 11,7 miliardy eur, což odpovídá téměř 15 procentům loňského výkonu slovenské ekonomiky. Firmám, které majitelům přinášejí bohatství, se většinou nadprůměrně dařilo. Podpořil je zejména dobrý růst slovenské i české ekonomiky, kde většina z nich působí," uvedl časopis.

Témata:  Andrej Babiš Forbes Slovensko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy