Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další skandál: Trumpova žena pracovala před získáním víza

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Manželka republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, který v kampani tvrdě útočí na nelegální imigranty, ve Spojených státech pracovala ještě před získáním pracovního povolení.

Po svém příchodu ze Slovinska získala Melania Trumpová ještě pod svým dívčím jménem desítku kontraktů jako modelka v době, kdy byla v USA jako turistka. Uvedla to dnes agentura AP, která má k dispozici její dvě desítky let staré smlouvy.

Trumpová přišla z Evropy za oceán v srpnu 1996 s návštěvnickým vízem, neumožňujícím získat placenou práci. Pracovní vízum dostala až v polovině října. Již předtím však byla v deseti případech zaplacena za modeling například pro časopis či pro obchodní dům. Celkově si tím vydělala přes 20 tisíc dolarů (téměř půl milionu korun).

Mluvčí Trumpovy kampaně na žádost AP o komentář nereagovala. Advokát Michale Wildes, který pomáhal Trumpové s přistěhovaleckými dokumenty, na dotaz agentury uvedl, že smlouvy neodpovídají záznamům, které má k dispozici a že jejich pravost nebyla ověřena.

Trump učinil z tématu imigrace jeden z ústředních bodů své kampaně a ohlásil plán vyhostit z USA nelegální přistěhovalce. Navrhl rovněž používání elektronického ověřovacího systému, který by zaměstnavatelům umožnil snadněji než dnes zjistit, zda mají cizinci potřebné pracovní povolení.

Témata:  Donald Trump USA Melania Trumpová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy