Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová nemá na Bílý dům výdrž, tvrdí Trump

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump na mítinku na Floridě prohlásil, že Hillary Clintonová nemá dostatek energie a výdrže, aby mohla vést Spojené státy.

Clintonová, do jejíž kampaně se aktivně zapojily známé osobnosti, na Trumpa útočí na twitteru, dnes mimo jiné připomněla, že se vysmíval tělesně postiženému novináři.

"Koukněte, já zvládnu za den pět či šest (setkání s voliči), ale Hillary jde domů, jde spát. Pokud by to chtěla dělat, což nechce, tak na to nemá energii, věřte mi," řekl Trump v Tampě. Na dnešek má miliardář naplánovány čtyři mítinky.

Trump rovněž kritizoval zdravotní reformu, kterou prosadil dosluhující demokratický prezident Barack Obama a kterou Clintonová podporuje. Cílem reformy bylo poskytnout dostupné pojištění i chudším Američanům, kteří zdravotní pojistky dosud neměli.

Trump připomněl, že nejvyšší komplexní pojistky v příštím roce zdraží. "Vlastně na tom nezáleží, protože pokud vyhrajeme, tak to stejně zruším," dodal.

Trump na dnešek do svého programu zařadil vedle Floridy také Severní Karolínu, Nevadu a Colorado, v neděli pak Iowu a Pensylvánii. Nově oznámil, že se o víkendu zastaví i v Minnesotě, kde žádný republikánský kandidát nevyhrál od roku 1984. Původně měl v neděli navštívit Wisconsin, tamní akci ale zrušil.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy