Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Německa letos přijde méně než 300 tisíc uprchlíků

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Do Německa letos podle Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) přijde méně než 300 tisíc běženců.

Rozhlasové stanici MDR Aktuell to řekl šéf úřadu Frank-Jürgen Weise. Loni do spolkové republiky dorazilo rekordních 890 tisíc uprchlíků.

Weise svůj odhad podmínil tím, že bude nadále fungovat smlouva o migraci mezi Evropskou unií a Tureckem i dohody s Řeckem a Itálií. "Pak zůstaneme docela výrazně pod 300.000 běženci," uvedl. Za první tři čtvrtiny letošního roku do spolkové republiky přišlo 213.000 běženců.

Díky snižujícímu se počtu uprchlíků ušetří Německo v rozpočtu na příští rok 450 milionů eur (12,2 miliardy korun) na výdajích spojených s jejich zaopatřením a integrací. Uvedl to magazín Spiegel, podle něhož Německo pro rok 2017 počítá s výdaji v souvislosti s uprchlíky ve výši 22 miliard eur (595 miliard korun).

Dlouhé měsíce se uvádělo, že loni do spolkové republiky přišlo 1,1 milionu uprchlíků. Jejich počet byl ve skutečnosti o více než 200 tisíc nižší.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy