Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sebevražedné útoky v Iráku zabily nejméně 23 lidí

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Bagdád - Nejméně 23 lidí dnes zahynulo a kolem stovky dalších utrpělo zranění při sebevražedných pumových útocích proti civilistům v iráckých městech Tikrít a Sámarra.

Mezi oběťmi bylo nejméně deset Íránců. S odvoláním na policejní a lékařské zdroje to uvedla agentura Reuters. Atentátníci použili k útokům sanitky. Úřady se obávají, že dnes v zemi hrozí další podobné útoky.

V Tikrítu se sebevrah odpálil v sanitce naplněné výbušninami na jihu města. V rušné ranní době zabil na ulici 13 osob a zranil nejméně 25 dalších. Úřady z obavy před dalšími útoky vyhlásily ve městě, které leží asi 150 kilometrů severně od Bagdádu, zákaz vycházení.

Zákaz vycházení byl vyhlášen i ve městě Sámarra, které leží asi 50 kilometrů jižně od Tikrítu. Zde se sebevražedný útočník ráno odpálil také se sanitkou na parkovišti pro šíitské poutníky, kteří navštěvují zdejší mešitu. Zabil přitom nejméně deset Íránců ze skupiny íránských poutníků, kteří v době exploze vystupovali z autobusu. Dalších až 100 lidí utrpělo zranění.

Témata:  Irák bombové útoky

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy