Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní operace v Berlíně se povedla. Komando zatklo pět členů rodinného gangu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Berlín - Policie v německé metropoli provedla rozsáhlou operaci proti arabského gangu. Komandu se podařilo zatknout pět hledaných osob patřících k velkému rodinnému klanu, šestý je na útěku.

Dnešní akce se zúčastnilo 220 policistů, včetně 60 příslušníků speciálního komanda. Provedli 16 prohlídek bytů a firemních objektů ve třech čtvrtích Berlína se zvláštním zaměřením na obvod Neukölln.

Operace souvisela s blíže neurčeným množstvím nájemných vražd ve zločineckém prostředí. Týkala se i loupežného přepadení luxusního obchodního domu KaDeWe v prosinci 2014.

Tehdy pět mužů ukradlo hodinky a šperky v hodnotě 817.000 eur. Kvůli tomuto zločinu nyní stojí před zemským soudem v Berlíně dva podezřelí muži ve věku 26 a 29 let.

Témata:  Německo policie Německo gangy

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy