Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za vraždou německého mladíka (†16) nejspíš nestojí Islámský stát, tvrdí policie

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Berlín - K vraždě 16letého chlapce v Hamburku se sice přihlásil Islámský stát (IS), německé úřady tomu ale příliš nevěřily. Dnes vydaly prohlášení, že za zločinem z poloviny října 2015 s největší pravděpodobností nestáli džihádisté.

Neznámý útočník chlapce s jeho dívkou (15) napadl pod mostem na břehu řeky Alster. Hocha zezadu několikrát bodl do zad a jeho přítelkyni skopl do řeky. Zatímco dívce se podařilo utéct, chlapec krátce po převozu do nemocnice zraněním podlehl.

K útoku se koncem října přihlásil IS, už tehdy ale o jeho podílu na zločinu existovaly pochybnosti. IS se totiž většinou ke svým činům hlásí výrazně rychleji a navíc organizace v prohlášení nesprávně uvedla, že útočník pobodal dvě osoby.

"Bližší spojitost Islámského státu s tímto činem považujeme v současném bodě vyšetřování za málo pravděpodobnou," uvedl dnes německý policejní mluvčí.

Už v létě se IS přihlásil ke dvěma útokům v Bavorsku. Vůbec první útok IS na území Německa má na svědomí dnes šestnáctiletá dívka, která v únoru v Hannoveru nožem vážně zranila policistu.

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy