Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak RegioJetu se na jihu Slovenska srazil s kamionem, 11 zraněných

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Student Agency

Bratislava - Vlak českého dopravce RegioJet se dnes ráno na jihu Slovenska v obci Zemianska Olča srazil na nechráněném přejezdu s nákladním autem. Zranění utrpělo 11 lidí včetně řidiče kamionu.

Na regionální trati z Bratislavy do Komárna zajišťuje RegioJet státem dotovanou vlakovou dopravu. Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje si nehoda vyžádala ošetření 11 cestujících s lehkými poraněními a vážné zranění řidiče kamionu. Hasiči původně informovali o osmi zraněných.

Při srážce byla rovněž poškozena souprava vlaku, která po nárazu do nákladního vozu vykolejila. Zatím není známo, z jakých důvodů vjel 41letý řidič maďarského kamionu s nákladem obilí na přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak.

Kvůli nehodě byly vlaky na části železniční trati zastaveny. RegioJet oznámil, že zajišťuje nasazení náhradní autobusové dopravy.

Témata:  regiojet Slovensko nehody vlaků vlaky Student Agency 1

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy