Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zasáhnou bohové do voleb? Rituály ve višnuitském chrámu mají zajistit Trumpovo vítězství

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Bombaj – Den před dnešními prezidentskými volbami byly ve višnuistickém chrámu v Bombaji uspořádány tříhodinové rituály usilující o boží požehnání pro Trumpa. K rituálům dali podnět indičtí občané žijící v USA.

Pro Trumpa byly uspořádány dvě yagny (védské rity činěné před ohněm doprovázené recitování manter). Vijay Prati Yagna by mu měla zajistit vítězství v amerických prezidentských volbách. Druhá yagna, Shasan Prapti Yagna by mu měla pomoci v prezidentském úřadu. Press Trust of India ( PTI) to sdělil správce chrámu Ramesh Joshi.

Indičtí příznivci Trumpa jej chválí za jeho silně proti-muslimský postoj a za sdílné vztahy s indickou diasporní komunitou. Na jimi pořádané kulturní akci v New Jersey Trump řekl, že „miluje hinduisty." Agentura Reuters uvádí mezi jeho nejhlasitější indické podporovatele Vishnu Guptu, zakladatele a vůdce pravicově nacionální organizace Hinduistická armáda (Hindu Sena).

Ti Indové, kteří jsou sekulární nebo vyznávají jinou víru, se spíše přiklání k Hilary Clintonové. India oficiálně nepodpořila žádného kandidáta. Současný indický premiér Narendra Modi měl velmi dobré vztahy s odcházejícím prezidentem Barackem Obamou. Modi podobně jako Hindu Sena je příznivcem pravicového indického nacionalismu. Samotný Trump se o Modim vyjadřuje velmi pochvalně a uvádí jej jako svůj vzor.

Témata:  Donald Trump Naréndra Módí volby v USA

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 8:20

Íránský prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničí zemřeli při pádu vrtulníku

Íránský prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničních věcí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli při pádu vrtulníku, který se v neděli v husté mlze zhroutil v hornatém terénu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy