reklama

Podle agentury AP Trump vyhrál na Floridě, která byla považována za jeden z klíčových států pro výsledek voleb. Výrazně se tak přiblížil k celkovému vítězství ve volbách. Vítězství na Floridě mu přineslo 29 volitelů, celkem jich má 211. Pro celkové vítězství je třeba 270 volitelů.

Deník The New York Times nyní dává Trumpovi 87procentní šanci, že prezidentské volby vyhraje, deník přitom dlouho považoval za favoritku Clintonovou. Podle odhadů NYT získá Trump asi 289 volitelů.

Trump získal státy Indiana, Kentucky, Jižní Karolína, Západní Virginia, Tennessee, Oklahoma, Alabamu, Mississippi a Missouri. Stanice NBC News Trumpovi přiřkla i Arkansas či spolu se CNN Texas, který má 38 volitelů. Magnát vyhrál rovněž v Montaně, která je tradičně republikánská. NBC News za vítěze v Ohiu s 18 voliteli označila Trumpa, v tomto státě naposledy vyhráli republikáni v roce 2004. Podle analytiků tak může být Ohio jedním z rozhodujícím faktorem pro případné Trumpovo vítězství.

Hillary Clintonová podle televize CNN a dalších velkých amerických zpravodajských stanic vyhrála například ve Vermontu, Rhode Islandu, Massachusetts, Marylandu, New Jersey, Delawaru, Connecticutu, New Yorku či v hlavním městě Washingtonu, nejnověji pak ve Virginii, která má 13 volitelů. Stanice Fox News Clintonové přiznala také Colorado.