Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzi se bojí, absolvují kurzy o terorismu

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzi se po sérii atentátů obávají, že jim hrozí něco vážného. Mnozí se proto chystají absolvovat kurz první pomoci. Průzkum Červeného kříže také ukázal, že většina lidí neví, jak se v případě únosu či výbuchu správně zachovat.

"Více než 55 procent Francouzů se obává, že jim hrozí nebezpečí, zatímco v roce 2010 mělo tento pocit jen 38 procent. Většina respondentů vysvětlila, že obavy zvýšily loňské a letošní atentáty," uvedli autoři zprávy.

V rámci úsilí Červeného kříže, ale i hasičského sboru a státní civilní obrany, se o víkendu ve Francii u příležitosti prvního výročí krvavých atentátů v Paříži uskuteční kurzy první pomoci.

Loni 13. listopadu skupina džihádistů povraždila na různých místech Paříže 130 lidí. Další stovku obětí si vyžádaly jiné teroristické útoky, které islamisté provedli na různých místech Francie od ledna 2015.

Témata:  Francie Červený kříž

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy