Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage se setkal s Trumpem. Jsem tu jen jako turista, žertoval bojovník za brexit před novináři

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

New York - Nigel Farage, jedna z hlavních tváří brexitu, v sobotu navštívil nového amerického prezidenta Donalda Trumpa v jeho domově v New Yorku.

Farage si u výtahu v mrakodrapu zvaném Trump Tower všimli novináři, on ale vtipkoval, že je na místě "pouze jako turista". V krátkém komentáři manažerka Trumpovy kampaně Kellyanne Conwayová potvrdila, že se oba politici sešli a že setkání bylo "velmi produktivní".

Farage, který Trumpa podporoval během volební kampaně a s nově zvoleným americkým prezidentem se setkal jako první britský politik, později podle BBC prohlásil, že vnímá Trumpa jako "opravdovou příležitost" pro zlepšení obchodních vztahů Británie s USA. Ale britští politici se podle něj musí Trumpovi omluvit za to, že jej "ošklivě" kritizovali, a také by měli přestat "skučet".

Den po Trumpově volebním vítězství Farage britskému rozhlasu řekl, že "je naprosto spokojený" s výsledky amerických voleb. Vyzval rovněž Trumpa, aby změnil "odpornou" politiku Baracka Obamy a zařadil Británii mezi své priority. Rovněž zesměšňoval obvinění Trumpa ze sexuálního obtěžování, se kterým přišlo několik žen. Stanici BBC Farage řekl, že je ochoten pomoci premiérce Therese Mayové najít cestu ke zvolenému americkému prezidentovi.

Témata:  Nigel Farage Donald Trump

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy