Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá SPD odmítla kvóty pro přistěhovalce na posty šéfů

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu se objevil návrh kvót na zastoupení Němců se zahraničním původem na vedoucích pozicích. Vládní sociální demokracie (SPD) něco takového naprosto odmítá.

Možnost zavedení kvót na podíl Němců s přistěhovaleckým původem na vedoucích pozicích nadnesly migrantské spolky. Německá turecká obec také požádala politiky, aby se zřetelněji vymezili proti rasismu. "Rasisté jsou stále hlasitější, lidé opačného názoru ale stále tišší," uvedl předseda obce Gökay Sofuoglu.

"Není nutné pracovat vždy s kvótami," řekla ale ministryně pro migraci, uprchlíky a integraci Aydan Özoguzové, která má sama turecké kořeny.

"Tam, kde si odpovědní činitelé (sami) opravdu stanovili cíl dosáhnout vyšší účasti (přistěhovalců na postech šéfů), tam to funguje dobře," dodala místopředsedkyně SPD.

Témata:  Německo přistěhovalectví Sociálnědemokratická strana Německa (SPD)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy