Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová chce s Trumpem navázat silný vztah

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová usiluje o silné pracovní vztahy s nově zvoleným americkým prezidentem Donaldem Trumpem, se kterým již navázala příslušné kontakty. Nigela Farage, který už nabídl své služby, tak Londýn patrně nevyužije.

Farage v sobotu Trumpa v New Yorku navštívil, čímž se stal prvním britským politikem, který tak učinil. Stanici BBC dokonce řekl, že je ochoten pomoci premiérce Mayové najít cestu k Trumpovi.

"Již jsme se zvoleným prezidentem a jeho týmem ustavili komunikační kanály. Naši diplomaté na těchto kontaktech pracují od předvolebního období," uvedla ale dnes mluvčí Mayové na dotaz, zda by britská vláda ocenila Farageovy rady.

Mayová po prezidentských volbách Trumpovi telefonicky pogratulovala a ten ji na oplátku pozval k brzké návštěvě USA. Oba politici se rovněž shodli, že vztahy mezi Washingtonem a Londýnem jsou výjimečné.

Témata:  Nigel Farage Donald Trump Theresa Mayová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.