Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudům došla trpělivost. Krejčíř dostal ultimátum

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Johannesburg - Radovan Krejčíř dostal ultimárum. V procesu, ve kterém je souzen za vraždu, si podle soudce musí urychleně vybrat, zda se bude hájit sám, nebo zažádá o nabízenou právní pomoc.

Krejčíř je v procesu spolu s dalšími čtyřmi lidmi obviněn z podílu na tři roky staré vraždě libanonského podnikatele Sama Issy. Tento údajný obchodník s drogami byl původně považován za Krejčířova pobočníka a podle prokurátora zemřel proto, že mu uprchlý Čech nechtěl vrátit peníze.

Soudu v Johannesburgu, který byl v pondělí znovu odročen na tento čtvrtek, se nelíbí, že průtahy v řízení trvají už osm měsíců.

Státní zástupce ale řekl, že ačkoli ústava zajišťuje právo na advokáta podle vlastního výběru, toto právo není absolutní, zvlášť po osmi měsících průtahů. Uvedl to dnes jihoafrický zpravodajský portál IOL.

Soudce pak Krejčíře za jeho chování pokáral. "Tento proces měl začít před osmi měsíci. To je vážná věc... (po osmi měsících) se již z plodu v matčině děloze stane člověk," prohlásil. Krejčíř se nyní musí zastupovat sám, nebo přijmout nabízenou právní pomoc, kterou mu je JAR ochotna poskytnout, ačkoli není běžně určena pro bohaté obžalované.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy