Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Princ William bojuje proti obchodu se zvířaty, vyrazil do Vietnamu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Česká televize

Hanoj - Britský princ William se od čtvrtka zúčastní mezinárodní konference k nelegálnímu obchodu s divokými zvířaty. V zemích JV Asie je tradičně poptávka po slonovině a rohovině, pytláci proto vybíjejí ohrožené druhy zvířat.

Dvoudenní konference v Hanoji se zaměří na ochranu slonů, nosorožců a dalších druhů divokých zvířat, kterým podle ochránců přírody hrozí vyhynutí. Zástupce britské královské rodiny věří, že Vietnam může stát v popředí boje za zachování divoké zvěře ve světě.

William, který je po svém otci Charlesovi druhým v pořadí následníků britského trůnu, je předsedou sdružení United for Wildlife, které bojuje za zachování divokých zvířat.

Loni William navštívil Čínu, která patří k zemím s největší poptávkou po slonovině. Kvůli vysoké ceně sloních klů pytláci africké chobotnatce vybíjejí.

Témata:  princ William Vietnam zvířata

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy