Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelé v USA popisují žákům Trumpa jako sexistu a rasistu

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Los Angeles (USA) - Svaz učitelů veřejných škol v kalifornském San Francisku sestavil osnovy výukové hodiny o Donaldu Trumpovi, v níž je budoucí prezident USA popisován jako rasista a sexista.

Svaz podle agentury AP umístil osnovy na svém webu a e-mailem je rozeslal všem svým 6000 členům. Speciální hodinu by tak mohlo absolvovat až 57.000 žáků.

Podle mluvčí svazu učitelů není zřejmé, zda a kolik pedagogů už výukový plán využilo. Hodina o Trumpovi není součástí závazných školních osnov.

"Učitelé mohou zorganizovat hodinu, v níž zdůrazní občanské standardy státu Kalifornie a podpoří sociální a citový profil žáků," uvedla mluvčí Gentle Blytheová.

Představitelka Národního výboru republikánů ve státě Kalifornie Harmeet Dhillonová označil iniciativu za "nevhodnou propagandu, která nespravedlivě démonizuje nejen Trumpovu kampaň, ale i všechny občany, kteří pro Trumpa ve volbách hlasovali".

Témata:  USA učitelé Donald Trump

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy