Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový spor mezi Ruskem a USA. Washingtonu se nelíbí blokování sítě LinkedIn

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Moskva - Mezi Ruskem a USA se rozhořel nový spor. Washingtonu se nelíbí rozhodnutí ruského regulačního úřadu Roskomnadzor blokovat internetové stránky sociální sítě LinkedIn.

Poskytovatelé internetového připojení na žádost Roskomnadzoru přístup na LinkedIn blokují od čtvrtka, ačkoli moskevský soud rozhodl o odpojení už v srpnu. Rozhodnutí nevstoupilo v platnost, protože společnost podala odvolání. Minulý týden ale verdikt potvrdil odvolací soud.

"Spojené státy jsou hluboce znepokojeny," tlumočilo názor Washingtonu americké velvyslanectví v Moskvě. "Vyzýváme Rusko, aby okamžitě obnovilo přístup na LinkedIn," dodala ambasáda.

Moskva tvrdí, že se blokování LinkedIn děje v souladu se zákonem. Ten požaduje, aby internetové stránky uchovávaly osobní údaje ruských občanů pouze na ruských serverech. Kritici považují toto nařízení za útok na sociální sítě v Rusku.

Témata:  Rusko USA počítače

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy