Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie potřebuje mladé inteligentní migranty, protože Britové jsou zatraceně hloupí. Šlechtic vzbudil svým výrokem poprask

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn – Britský šlechtic a „eurofil“ vyvolal pobouření poté, co tvrdil, že Británie potřebuje, aby do země přijeli inteligentní migranti, protože „rodilí" Britové jsou „tak zatraceně hloupí". Jeho slova cituje The Telegraph.

Lord Kerr z Kinlochard je šlechtic zodpovědný za sepsání článku 50 Lisabonské smlouvy, který dává všem členským státům Evropské unie právo ukončit jednostranně své členství. Ve čtvrtek se pustil do těch, kteří vedli kampaň za odchod Velké Británie z EU.

Šlechtic trvá na tom, že příchod migrantů je „dobrá věc" a že by v tom Británie měla pokračovat. Ve svém čtvrtečním projevu Kerr řekl: „Je třeba mít hlubší argument - a to je, zda je pro vás imigrace dobrá nebo špatná. Podle mého názoru je imigrace věc, která udržuje tuto zemi v chodu."

„My, rodilí Britové, jsme tak zatraceně hloupí, že potřebujeme injekci inteligentních lidí, mladých lidí z venku, kteří přicházejí a čas od času nás probudí. Je naprostá pravda, že kampaň za odchod chytře využila xenofobii a rasismus," zlobil se.

Britský euroskeptický poslanec Peter Lilley na jeho slova reagoval hodně tvrdě. „Myslím, že tyto připomínky odhalují opovržení, které někteří evropští byrokraté, jako je pan Kerr chovají k obyčejným Britům. Oni si myslí, že mohou vládnout zemi bez jakéhokoliv zasahování ze strany voličů," dodal.

Témata:  Velká Británie Brexit uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy