Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dost nenávisti vůči menšinám, uprchlíkům a muslimům. Britští studenti chtějí zakázat bulvár

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Studenti Městské univerzity v Londýně, vysoké školy s jedním z nejprestižnějších žurnalistických oborů v zemi, se bouří proti bulváru. Prý by se měl zakázat, protože podporuje nenávist vůči menšinám, uprchlíkům a muslimům.

Členové univerzitní studentské rady se na návrhu shodli na valné hromadě ve čtvrtek večer. V prohlášení s názvem "Proti fašismu a sociálnímu oddělování v britských médiích" studenti uvádějí, že deníky démonizují uprchlíky, zveřejňují islamofobní a sexistické články a dělají obětní beránky z dělnické třídy, o které tvrdí, že je jejich zástupcem.

Studentům vadí hlavně deníky The Sun, Express a Daily Mail, kritika se však týká i jiných novin.

Mnozí studenti chtějí ale radu opustit, protože mají pocit, že její návrh poškozuje pověst univerzity. Velký počet absolventů totiž směřuje právě do redakcí zmíněných deníků.

"Znepokojuje mě, že jsem členem organizace, jejíž oficiální strategie je zakázat celonárodní noviny," řekl student Jack Fenwick. "Pokud lidé s těmito názory nesouhlasí, měli by o nich debatovat, a ne předstírat, že neexistují," dodal.

Témata:  Velká Británie bulvár noviny a tisk

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy