Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská policie zmařila teroristický útok. Zemi pohltil strach

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzská policie o víkendu zatkla sedm lidí, dva v Marseille a pět ve Štrasburku. Jsou podezřelí z přípravy teroristického útoku. Přesný cíl atentátu ministr vnitra Bernard Cazeneuve neupřesnil.

Protiteroristické jednotky se případem zabývaly posledních více než osm měsíců. Mezi zatčenými ve věku 29 až 37 let byli Francouzi, Maročané a Afghánci.

Komentáře si všímají, že v pátek v alsaském Štrasburku začínají jedny z nejstarších a největších vánočních trhů na světě. Tradiční trhy, které přitahují turisty z celé Evropy, byly terčem zmařeného atentátu v roce 2000.

Ministr vnitra dnes uvedl, že jen od začátku tohoto měsíce francouzské bezpečnostní síly v rámci operací zadržely 43 podezřelých teroristů.

Po loňských útocích v Paříži vyhlásila vláda ve Francii výjimečný stav. Po letošním červencovém útoku v Nice, kde zahynulo 86 lidí, byl výjimečný stav prodloužen o dalších šest měsíců.

Témata:  Francie terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy