Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rvačka migrantů skončila tragicky, Afghánec byl ubodán přímo na bělehradské ulici

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Bělehrad – V srbské metropoli dnes bylo velmi rušno. Při dvou bitkách mezi migranty dnes zemřel jeden člověk a další dva bojují v nemocnici o život.

Tamní média uvádí, že policie po potyčkách v centru srbské metropole zadržela pět běženců a našla u nich nože. Mrtvým je muž pocházející z Afghánistánu. Pobodanému se snažili pomoci kolemjdoucí, svým zraněním ale podlehl.

Proč ke konfliktu došlo, policisté vyšetřují. Podle číšnice z kavárny poblíž místa, kde se migranti pohybují, ale mezi skupinami cizinců dochází často k hádkám.

Podle oficiálních údajů je nyní v Srbsku přes šest tisíc migrantů, nevládní organizace ale odhadují, že jich je sedm až deset tisíc. Podle ředitele nevládního Centra na ochranu a pomoc žadatelům o azyl Radoše Djuroviće jsou přijímací střediska v zemi téměř plná a podmínky jsou v nich velmi špatné.

I proto žije kolem 4500 běženců jako bezdomovci, uvedl. Jen v Bělehradu jich v parcích, opuštěných skladech a na ulicích přežívá nejméně tisíc.

Témata:  Srbsko uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy