Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý strážník dostal za zastřelení mladíka dva roky vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Přerov - Bývalý strážník Robert Fryč (44) dostal za zastřelení mladíka dva roky vězení a osm let nesmí nosit střelnou zbraň. Rozhodl tak dnes Okresní soud v Přerově.

Podle soudu Fryč při řešení incidentu před barem loni v lednu reagoval zcela neadekvátně. Během zákroku vytáhl z pouzdra služební zbraň a odjistil ji. Ústí hlavně přitom v osudné chvíli přiložil ke kapuci poškozeného. Mladíka střelil do hlavy, zemřel na místě.

Událost vyvolala ve městě velké emoce, strážník po incidentu od městské policie odešel.

Bývalý strážník se u soudu hájil s tím, že výstřel vyšel nešťastnou náhodou. Uvedl, že se v té chvíli cítil bezprostředně ohrožen nejen pobíhajícím psem, ale byl také napaden.

Žalobkyně Daniela Kollárová chtěla případ původně posoudit jako vraždu, vrchní státní zastupitelství s tím však nesouhlasilo, a na Fryče proto nakonec podala obžalobu z usmrcení z nedbalosti.

Témata:  Přerov střelba v ČR Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy