Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zmatky v médiích: Trump zrušil návštěvu New York Times, pak si to rozmyslel

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Rozhovor Donalda Trumpa pro list The New York Times provázejí zmatky. Budoucí prezident USA nejprve na twitteru oznámil, že interview odvolal, protože redakce na poslední chvíli změnila podmínky rozhovoru. Po několika hodinách ale jeho mluvčí ohlásila, že se dnes Trump do redakce vlivného deníku vydá.

Redakce newyorského listu uvedla, že Trumpův tým v pondělí oproti původním plánům požádal jen o "soukromou schůzku" bez záznamu. Redakce to odmítla a Trump schůzku zrušil, protože redakce si prý počíná neprofesionálně. "Možná dojednáme novou schůzku. Mezitím o mně dál píší nepřesně a nevraživým tónem," napsal budoucí prezident.

Trumpova mluvčí Hope Hicksová později oznámila, že prezident během dnešního dne přece jen redakci The New York Times navštíví. Důvody nové změny programu novinářům nesdělila.

Oproti dřívějším čerstvě zvoleným prezidentům Trump nekomunikuje s veřejnosti prostřednictvím tradičních médií, ale většinou přes sociální sítě, zejména twitter, případně YouTube.

Témata:  Donald Trump New York Times USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy