Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump může stát Američany miliony dolarů denně. Objevil se nečekaný problém

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Budoucí americký prezident Donald Trump má další problém, který Američany rozhodně nepotěší. Jeho bezpečnost stojí město New York přes milion dolarů denně, avšak tyto částky většinou odpadají poté, co se prezident s rodinou přestěhuje do Bílého domu. V tuto chvíli se ale zdá, že vše bude jinak.

Výdaje na bezpečnost Trumpovy rodiny zřejmě neklesnou ani po jeho přestěhování se do Bílého domu. Uvedla to zpravodajská stanice CNN.

Příčinou je Trumpova manželka Melania a jejich desetiletý syn Barron, kteří  podle očekávání zůstanou v rodinném sídle Trump Tower na Manhattanu. Trump navíc naznačil, že se bude do svého newyorského domova vracet pravidelně.rodina.

Náklady se podle místních činitelů ještě zvýšily tím, že federální orgány zajišťují ochranu i Trumpovým třem dospělým dětem a vnoučatům. "Úkolem číslo jedna je zde bezpečnost. Dlužíme ji nově zvolenému prezidentovi, jeho rodině a týmu," uvedl starosta New Yorku Bill de Blasio.

Každý prezident musí mít policejní ochranu, když se během výkonu svého mandátu vrátí domů. V případě Trumpa je však jeho pobyt v New Yorku zvláště drahý, protože bydlí v nejhustěji obydlené části největšího města USA.

Policie tak musí zajistit prakticky dvojí bezpečnost. Jak prezidentovu, tak i jeho rodiny v New Yorku. A to rozhodně nebude levné. V okolí jeho sídla Trump Tower jsou navíc postaveny zátarasy a když realitní magnát prochází městem, policie uzavírá ulice.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 15:50

Meteorologové kvůli vegetaci varují před nočním mrazem

Meteorologové dnes vydali výstrahu před mrazem ve vegetačním období, který místy udeří v noci ze středy na čtvrtek. Teploty klesnou až tři stupně pod nulu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy