Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump možná jedno z ministerstev svěří Carsonovi

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Zvolený prezident Donald Trump "vážně uvažuje" o tom, že jedno z ministerstev ve své vládě svěří svému bývalému rivalovi z republikánských primárek Benu Carsonovi.

Kromě něj měl Trump dnes v plánu sejít se ve svém newyorském mrakodrapu také s republikánskou kongresmankou Cynthií Lummisovou a s podnikatelkou v oboru zdravotnictví Seemou Vermaovou.

"Dnes se budou v Trump Tower konat skvělá setkání, která se budou týkat formování skupiny lidí, která v následujících osmi letech povede naši vládu," uvedl dnes na twitteru Trump, jenž se v lednu ujme svého čtyřletého mandátu.

Podle agentury Reuters mezi lidmi, které dnes Trump pozval na jednání, je bývalý neurochirurg a konzervativní politik Ben Carson, který se letos s Trumpem utkal o nominaci republikánů do boje o křeslo amerického prezidenta.

"Vážně uvažuji o dr. Benu Carsonovi jako o šéfovi HUD," uvedl Trump později na twitteru. HUD je zkratka amerického ministerstva bytové výstavby a rozvoje měst. "Měl jsem šanci ho dobře poznat. Je velmi talentovanou osobou, která má ráda lidi," dodal zvolený prezident na sociální síti.

Témata:  Donald Trump USA Ben Carson

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy