Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanaďan půjde na 10 let za mříže za plánování masakru v nákupním středisku

Kanada, Vancouver
Kanada, Vancouver
Foto: Pixabay

Ottawa - Na deset let poslal dnes kanadský soud do vězení muže, který plánoval loni na svátek svatého Valentýna postřílet množství lidí v nákupním středisku v Halifaxu.

Soud 22letého mladíka odsoudil na základě jeho přiznání k úmyslu spáchat masovou vraždu, uvedla agentura AP.

Podle obžaloby Kanaďan Randall Shepherd plánoval útočit v největším nákupním centru přístavního města na kanadském atlantickém pobřeží spolu se 24letou Američankou Lindsay Souvannarathovou ze státu Illinois a dalším Kanaďanem, 19letým Jamesem Gamblem, kterého policie po odhalení plánu našla v bytě mrtvého.

Sebevraždu chtěli po činu údajně spáchat všichni zúčastnění. Podle psychiatra Shepherdovu osobnost formoval "temný online svět", kde si mladík vytvořil alternativní já.

Témata:  Kanada terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.