Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi v Německu mučili a okradli seniory, hrozí jim vysoké tresty

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Berlín - Trojice Čechů se loni dopustila v bavorském městě Weiden loupežného přepadení a těžkého ublížení na zdraví. Hrozí jim vysoké tresty, verdikt by mohl padnou v prosinci.

Trojice Čechů se loni 17. září po osmé hodině večer vloupala do domu postarší rodiny. Narazila přitom na jeho obyvatele - 71letého muže, jeho 68letou ženu a její 89letou matku. Všechny tři svázala, zbila a vyhrožovala jim smrtí.

Pod ještě větší tlak se je podle obžaloby snažili Češi ve věku 34 až 44 let dostat tím, že jeden z mužů bodal nožem jen těsně kolem hlav obyvatel domu. Trojice, která v domě ukořistila cennosti v hodnotě 20 tisíc eur, prý také k zastrašování použila falešnou zbraň.

Dům pachatelé opustili až asi po čtyřech hodinách. Jeho obyvatelům během této doby způsobili četná zranění, včetně otřesů mozku, řezných ran nebo zlomených kostí. Přepadení trojice plánovala delší dobu. Důvodem prý byly problémy s penězi a závislost na kokainu a alkoholu. Násilnou eskalaci přepadení muži údajně nečekali. Muži se k činu podle serveru Oberpfalz Echo přiznali.

Dva z trojice útočníků, kterou zatkla policie v Česku a úřady ji posléze vydaly do Německa, nyní musí počítat s tresty vězení od osmi let a šesti měsíců do devíti let a šesti měsíců. Třetí pachatel, který si při přepadení počínal nejbrutálněji, může ve vězení strávit deset a půl až 11 a půl roku.

Témata:  Češi přepadení Německo soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy