Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přijede Trump do Německa? Na návštěvu ho pozval bavorský premiér Seehofer

Summit G7 v Německu, François Hollande
Summit G7 v Německu, François Hollande
Foto: g7germany.de

Mnichov – Agentura Reuters s odvoláním na své zdroje informuje, že bavorský premiér Horst Seehofer pozval budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa na návštěvu této jihoněmecké spolkové země. Do Mnichova by mohl přijet v únoru na bezpečnostní konferenci. 

Trump do prezidentského úřadu nastoupí 20. ledna, kdy složí přísahu. O měsíc později by mohl navštívit Bavorsko. Bezpečnostní konference, které se často účastní přední světoví státníci, se bude konat od 17. do 19. února.

Německý politik pozval Trumpa prostřednictvím gratulace, kterou mu po jeho listopadovém vítězství v amerických prezidentských volbách zaslal.

Seehofer stojí v čele Křesťanskosociální unie (CSU), která je sesterskou stranou Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Trump během kampaně kritizoval kancléřčinu vstřícnou azylovou politiku. Postoj Merkelové k migraci se nelíbí ani Seehoferovi, který v dnešním rozhovoru v listu Augsburger Allgemeine pohrozil, že CSU nepůjde po volbách v příštím roce do německé vlády, pokud nebude shoda na horní hranici pro přijímání uprchlíků.

Témata:  Donald Trump Horst Seehofer Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.