Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Vietnamu bylo zabaveno 619 kilo slonoviny, které dopluly v kontejnerech do Ho Či Minova Města

Sloni, ilustrační fotografie
Sloni, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hanoj - Vietnam ve čtvrtek zabavil dalších 619 kilogramů slonoviny. Úřady už před 13 dny zlikvidovaly přes 2,2 tuny sloních klů a nosorožčích rohů zabavených pytlákům.

Slonovina byla tentokrát schovaná ve dvou kontejnerech, které dopluly do přístavu v obchodním centru Ho Či Minova Města na jihu Vietnamu. Pašeráci použili sofistikovanější způsob ukrytí než v předchozích nákladech.

Jen před týdnem se v Hanoji konala mezinárodní konference zaměřená na potírání nezákonného obchodu s volně žijícími zvířaty. Akce se zúčastnili představitelé více než 40 států včetně britského prince Williama, který je předsedou sdružení United for Wildlife.

Vietnam patří mezi hlavní tranzitní země i největší odběratele nelegální slonoviny a nosorožčích rohů. Slonovina se zde používá jako šperk či bytový doplněk. Socialistická republika v jihovýchodní Asii zakázala lov vlastních slonů, jejichž stavy klesají.

Témata:  Vietnam pašeráctví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy