Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál ve francouzské věznici: Sexuální delikventi pracovali s erotickými pomůckami

Vězení, ilustrační fotografie
Vězení, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Grasse (Francie) - Vězeňské odbory bijí na poplach po zjištění, že někteří trestanci v jižní Francii v rámci práce ve výkonu trestu dostali za úkol balit sexuální hračky. Pikantní zprávu přinesl server The Local.

Vězni v Grasse, malém městečku nedaleko Nice na francouzské Riviéře, tráví své dny vykonáváním nekvalifikované práce pro soukromé společnosti. Část z nich balí produkty firem pro jejich zákazníky.

Na tom by nebylo vůbec nic divného, vězni koneckonců pracují ve věznicích téměř po celém světě. Problém spočívá v tom, že se ukázalo, že pět vězňů nedávno balilo erotické pomůcky pro společnost s názvem Easy Love – a to i přesto, že čtyři z nich byli pachatelé sexuálních deliktů.

„Je to neuctivé vůči obětem," uvedl Hervé Segaud, mluvčí vězeňských odborů, pro list Le Dauphine Libere. „Umíte si představit, jak by se cítily oběti, kdyby se dozvěděly, co tito vězni dělají?"

Deníku Le Parisien pak řekl, že si je vědom toho, že francouzské věznice potřebují „jít s dobou" a rozdávat práci vězňům, tento konkrétní případ je ale něj velmi „znepokojující". „A nejsem si jistý, jestli je to dobré pro rehabilitaci lidí s těmito druhy nemocí," řekl.

Dodal, že si myslí, že vedení věznice by mělo být „více ostražité" při zadávání úkolů vězňům a že by mělo zvážit, jaká práce je pro konkrétní vězně vhodná.

Společnost Easy Love, pro kterou vězni sexuální pomůcky balily, se zatím k celé věci nevyjádřila.

Témata:  Francie věznice

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy