Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemím, které nebudou přijímat uprchlíky, by se měly snížit eurodotace, tvrdí Němci

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Průzkum veřejného mínění agentury TNS Infratest ukázal, že si tři čtvrtiny Němců myslí, že ostatní země EU nechaly řešení migrační krize na Německu. Státům, které nebudou přijímat více uprchlíků, by se podle nich měly snížit eurodotace. Mezi takové země patří například státy V4, tedy i Česko.

Téměř tři ze čtyř Němců (73 procent) jsou přesvědčeni, že migrační krizi lze řešit jen na evropské úrovni. Evropská unie by se podle drtivé většiny dotázaných (91 procent) měla více zasazovat o řešení příčin migrace, i když si to bude vyžadovat další náklady.

S dosavadní spoluprací ale občané spolkové republiky spokojení nejsou. O tom, že Německo ostatní evropské země nechaly na holičkách je přesvědčeno 73 procent dotázaných.

Tři čtvrtiny Němců (73 procent) jsou také pro to, aby se zkrátily evropské dotace zemím, které nepřijímají žádné uprchlíky nebo jen velmi málo.

Navzdory výraznému poklesu počtu běženců, kteří do spolkové republiky přicházejí, považují Němci migraci za největší výzvu zahraniční politiky. Za takovou ji označilo 46 procent dotázaných, následuje konflikt v Sýrii (25 procent), vztah k Rusku (16 procent) a situace v Evropské unii (deset procent).

Témata:  Německo uprchlíci EU

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy