Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Italský turista vjel omylem do favely v Riu. Neznámí zločinci ho střelili do hlavy

BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Rio de Janeiro - V Riu de Janeiro přišel o život italský turista Roberto Bardella (59), když vjel do favely Morro dos Prazeres na motocyklu, kde jej neznámí zločinci střelili do hlavy.

Bardella cestoval se svým krajanem Rinem Polatem po zemích Jižní Ameriky na motocyklech. Během čtvrteční cesty z jedné z nejznámějších turistických atrakcí Ria na jednu z pláží je navigace GPS zavedla do zmíněné favely.

Podle Polata jim zastoupila cestu skupina mladých mužů a ptala se na kameru, kterou měl Bardella na přilbě. Pak na něj několikrát vystřelili a jedna z ran byla smrtelná. Tělo naložili do kufru auta, do něhož i s vystrašeným Polatem nastoupili a řešili další postup.

Po přibližně dvouhodinovém putování favelou jej i s tělem vysadili na ulici a odjeli i s jejich penězi a cennostmi. Oba motocykly policie později objevila, po zločincích pátrá.

Speciální policejní jednotky za poslední léta podnikly řadu akcí ve více než třech desítkách favel, z nichž se se střídavým úspěchem pokoušejí vytlačovat organizované skupiny, které prodávají drogy.

Témata:  Rio de Janeiro Itálie turisté

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy