Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na věřící v Nigérii se zřítila střecha kostela, zemřelo nejméně 160 lidí

Nigérie
Nigérie
Foto: Pixabay

Abuja - Ve městě Uyo na jihu Nigérie se v sobotu zřítila na věřící střecha nedostavěného kostela, zahynulo 160 lidí. Podle policie nebude číslo konečné.

V kostele byly v kritickém okamžiku stovky lidí. Nosníky střechy povolily a konstrukce se zřítila na zem. Podle agentury AP se stavbaři před neštěstím snažili spěšně budování objektu dokončit, aby v něm mohl být vysvěcen nový biskup. Ten vyvázl nezraněn.

Záchranáři ještě v sobotu vyprostili z ruin těla nejméně 60 obětí. S postupujícím prohledáváním a odklízením trosek se počet mrtvých postupně zvyšoval a dál možná ještě poroste.

Situace s počtem lidí, kteří přišli o život, je ale kvůli panujícímu chaosu nepřehledná. Zpravodajové z místa informují o přeplněných márnicích, v nichž jsou těla naskládaná až po strop. Zatímco agentura AP už ráno hovořila o více než 160 mrtvých, agentura Reuters nejprve uváděla šest obětí a teprve odpoledne oznámila více než 100 obětí. Agentura DPA se zmiňuje o více než 200 mrtvých.

V roce 2014 zahynulo v nigerijském Lagosu 116 lidí, když se zřítila ubytovna sloužící nedaleké synagoze. Soud s obviněnými stavebními inženýry dosud neskončil.

Témata:  Nigérie zřícené stavby

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy