Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pyrotechnici zneškodnili bombu v Kolíně nad Rýnem

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Kolín nad Rýnem - Centrum Kolína nad Rýnem muselo dnes kvli nálezu bomby z druhé světová války opustit několik tisíc lidí. Pyrotechnici pumu o hmotnosti 1000 kilogramů zneškodnili v 15:30 SEČ.

Evakuace se dotkla pravobřežního centra města. Uzavřeno bylo nádraží ve čtvrti Deutz, které využívají i některé vysokorychlostní vlaky ICE.

Pyrotechnici nařídili evakuovat budovy v okolí 500 metrů od nebezpečného pozůstatku války, což se dotklo nejen výstaviště, ale také několika obytných domů, některých kanceláří městské správy či centrály televize RTL.

Staroměstská část s katedrálou, která leží nedaleko na levém břehu Rýna, nijak omezena nebyla.

V německých městech se dodnes objevují nevybuchlé letecké pumy, zejména při stavebních pracích. Odborníci odhadují, že jen v Berlíně je pod zemí stále na 3000 bomb.

Témata:  Německo bomby II. světová válka

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy