Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Turecku bylo zatčeno 568 lidí

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Turecké úřady během posledních dvou dnů při zátazích souvisejících se sobotním teroristickým útokem v Istanbulu zadržely 568 lidí. Policie zatýkala ve 28 z celkem 81 provincií, a to i v metropoli.

Podle agentury Reuters o tom dnes informovalo turecké ministerstvo vnitra. Přímo v Ankaře byli zadrženi zástupce předsedy poslaneckého klubu opoziční Lidově demokratické strany (HDP) Çaglar Demirel a poslanec Besime Konca, který byl po výslechu propuštěn na svobodu.

Zatýkání probíhalo v souvislosti s údajnými vazbami na zakázanou Stranu kurdských pracujících (PKK), která v zemi od roku 1984 bojuje za autonomní Kurdistán. Na tu má vazby radikální skupina TAK, která stojí za sobotním atentátem.

Předseda vlády Binali Yildirim se ve středu sejde se zástupci několika dalších opozičních stran mimo HDP, aby s nimi projednal situaci, která panuje v zemi po sobotním útoku.

Témata:  Turecko teroristické útoky v Turecku

Aktuálně se děje

11:22

Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všechny ukrajinské rakety ATACMS

Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všech deset raket ATACMS s dlouhým doletem, které ukrajinské síly vypálily, prohlásilo ve středu ruské ministerstvo obrany. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy