Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlík znásilnil chlapce (10). Prý měl sexuální nouzi

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Vídeň – Případ iráckého migranta, který v jednom z vídeňských bazénů znásilnil chlapce, se opět vrátil před soud. Už dříve mu byl udělen šestiletý trest, jeho obhájce se ale odvolal a docílil obnovy řízení, informuje rakouská verze serveru The Local.

Předchozí verdikt, podle kterého si měl Iráčan odsedět šest let byl zrušen v říjnu Nejvyšším soudem poté, co obhájce tvrdil, že nižší soud neudělal dost, aby ověřil, zda si násilník vůbec uvědomoval, že se zneužitý chlapec bránil a že mu řekl jasné „ne". Ani teď ale soud názor nezměnil a trest Iráčanovi ještě o rok zvýšil – ve vězení by tak měl strávit sedm let.

Útočník, který byl identifikován jako 21letý irácký migrant Amir A., chlapce napadl a zneužil ve vídeňském bazéně Theresienbad v prosinci 2015. Školáka ve věku deset doslova odtáhl do šatny, kde zamkl dveře a velmi tvrdě jej sexuálně napadl. Chlapec po činu musel podstoupit akutní ošetření v místní dětské nemocnici. Oběť je navíc stále sužována silnou posttraumatickou stresovou poruchou.

Chlapec, známý jen jako Goran, vyrůstal v Rakousku se svou matkou původem ze Srbska. Po znásilnění se Amir A. vrátil do bazénu a bavil se na skokanském prkně až do chvíle, kdy se objevila policie. Desetiletý chlapec totiž o všem informoval plavčíka a ten zavolal strážníky.

Amir A., který pracoval v Iráku jako taxikář, na sobě ještě měl plavky, když jej v poutech odváděli. Přiznal se ke znásilnění, řekl, že věděl, že to bylo špatné, ale že to udělal proto, že se nacházel ve stavu „sexuální nouze", protože neměl sex po dobu čtyř měsíců.

Migrant byl shledán vinným z vážného sexuálního napadení a znásilnění nezletilého. Chlapec získal odškodnění ve výši 5,000 eur jako kompenzaci za prožitou bolest a utrpení. Verdikt však není pravomocný, obě strany se mohou odvolat.

Témata:  Rakousko uprchlíci znásilnění

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy